In de buurt

 

Duinrell

Op nog geen 500 meter afstand, 6 minuten lopen, ligt restaurant Herberg ’t Hoekje in Wassenaar. Na uw dagje Duinrell kunt u bij ons terecht voor een goed diner, bakkie koffie of een lekkere borrel. U kunt uw auto bij Duinrell laten staan of u parkeert gratis op het parkeerterrein bij Herberg ’t Hoekje.

 

 

Soldaat van Oranje

De theaterhangaar van de musical Soldaat van Oranje is op nog geen 10 minuten rijden bij ons vandaan. Ons restaurant in Wassenaar leent zich uitstekend voor een hapje en een drankje voordat het spektakel begint. Wij raden bezoekers van de musical aan om rond de klok van 17.00/17.30 uur te reserveren. Zodoende heeft u voldoende tijd om rustig te eten, waarna er nog tijd is voor eventueel een kopje koffie. Het perfect begin van een avondje uit!

 

 

Het strand van Wassenaar

Het Wassenaarse strand wordt ook wel de Wassenaarse Slag genoemd. Om de Wassenaarse Slag te bereiken moet je eerst de klip op en vervolgend rij je door het duingebied naar het strand. Je kan het strand op de fiets, wandelend, scooter of per auto bereiken. Er zijn twee betaalde parkeerplaatsen. In de zomer is de reddingsbrigade aanwezig.
Op het strand staan vier strandpaviljoens, geopend vanaf maart tot en met september/oktober. Op het duin staat één vast paviljoen die het gehele jaar is geopend. Optimaal genieten aan het familiestrand van Wassenaar!

 

 

Louwman Museum

Het Louwman Museum ligt op 12 minuten rijden bij ons restaurant in Wassenaar vandaan en herbergt ’s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Een bezoek aan dit museum is zeer de moeite waard!

 

 

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland. Op het Landgoed Voorlinden kunt u na uw bezoek aan het museum, een heerlijke wandeling maken!

 

Westfield Mall of the Netherlands

Groots én knus, verrassend én vertrouwd, meeslepend én ontspannen: Westfield Mall of the Netherlands is het allemaal en nog veel meer. Hier gaat een middag shoppen moeiteloos over in een avond uit. Ervaar je de internationale allure met een Hollandse twist. Ervaar je de internationale allure met een Hollandse twist. Ontdek je culinaire werelden en kom je nieuwe trends op het spoor. Westfield Mall of the Netherlands heeft iets voor iedereen en je zult je er ook zeker thuis voelen.

 

 

Fietsroutes

Wassenaar is een heerlijke gemeente om doorheen te fietsen, de mogelijkheden zijn eindeloos; door de duinen richting Katwijk/Noordwijk of juist de andere kant op naar Scheveningen, de fietsroute Meijendel die door het natuurgebied van Meijendel gaat of de Landgoederenroute die u langs prachtige villa’s en landhuizen leidt.